Boogerd geweigerd bij race vanwege schorsing
Sport

Boogerd geweigerd bij race vanwege schorsing.

Oud-profwielrenner Michael Boogerd stond gisteren paraat voor de Wielerronde van Alphen. Tot zijn verbazing mocht hij echter niet starten omdat hij in januari voor twee jaar werd geschorst wegens dopinggebruik.

Boogerd noemt de beslissing "heel raar", schrijft het AD. "De meeste wedstrijden voor oud-profs mag ik gewoon rijden, want die staan niet officieel aangemeld bij de wielerunie, deze blijkbaar wel," aldus de oud-wielrenner, die van zijn Belgische woonplaats was afgereisd voor de race.

De organisatie van de Wielerronde van Alphen probeerde een vrijstelling voor hem te regelen, maar kreeg nihil op het request. "Dat hij zelfs geen wedstrijd mag rijden die bedoeld is om de jeugd te enthousiasmeren, is achterlijk; een dieptepunt in de regelgeving", meent voorzitter Hans van Klaveren.

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) noemt de situatie in een reactie juist "slordig van Boogerd zelf". De oud-fietser zou volgens de unie zelf het beste weten aan welke wedstrijden hij niet mag deelnemen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →