Boris Johnson slijmt bij Turkse ministers
Buitenland

Boris Johnson slijmt bij Turkse ministers.

De beruchte Boris Jonhson, die deze zomer werd benoemd tot de Britse minister van Buitenlandse Zaken, had vandaag aardig wat goed te maken tijdens zijn bezoek aan Ankara. Zo sprak hij ineens met vol lof over zijn Turkse wasmachine. Hoezo ongemakkelijk?

Johnson won in mei een geldprijs voor het beledigen van de Turkse president. Zo schreef hij het rijmpje: "‘There was a young fellow from Ankara. Who was a terrific wankerer. Till he sowed his wild oats. With the help of a goat. But he didn’t even stop to thankera." Hier maakte hij natuurlijk niet erg goede indruk mee op Turkenland, weet de Mirror

Maar omdat hij als minister van Buitenlandse Zaken de handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Turkije wel een beetje stabiel moet houden, grapte hij daarom maar wat over zijn wasmachine tegen de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Omer Celik.

"Het Verenigd Koninkrijk is heel gelukkig met het feit dat het een van de grootste importeurs is van Turkse goederen. Zo ben ik toch zeker de trotse eigenaar van een prachtige, prima werkende Turkse wasmachine." En ja, daar waren de Turkse ministers wel van gecharmeerd. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →