Borstendokter stapt naar Hoge Raad
Binnenland

Borstendokter stapt naar Hoge Raad.

De door het gerechtshof in Den Haag veroordeelde 'borstendokter' Rock G. is het absoluut niet eens met zijn straf en daarom gaat meneer in hoger beroep, ditmaal dient de zaak bij de Hoge Raad.

Het gerechtshof achtte hem op 30 november in hoger beroep schuldig aan mishandeling en verminking van meerdere patiënten bij wie hij cosmetische ingrepen verprutste en legde hem daarom twee jaar celstraf op. 

Volgens zijn advocate Carolien Noorduyn heeft het gerechtshof een opmerkelijke en unieke juridische constructie gekozen "die onhoudbaar is". Zo zou er sprake zijn van voorwaardelijk opzet omdat hij niet zou hebben voldaan aan de 'professionele medische normen'.

Dat zou volgens haar betekenen dat elke arts die in iemands lichaam snijdt en fouten maakt, sneller bestraft dient te worden. En weet u, artsen zijn ook maar mensen. 

Rock G. was van huis uit gynaecoloog maar runde aan de Prinsegracht in Den Haag zijn eigen 'City-kliniek', waar hij vooral borstoperaties en schaamlip-correcties uitvoerde. In de zomer van 2009 bleek echter dat bij tientallen vrouwen de operaties helemaal verkeerd zijn gegaan.

Sindsdien wordt er dus geprobeerd om hem achter de trailies te krijgen. Nu hij zoals dat heet in cassatie gaat, wordt de straf van het hof opgeschort. Een cassatieprocedure duurt gemiddeld ruim twee jaar. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →