Borussia Dortmund-busterrorist wilde cashen 

08 januari 2018 - 12:34

Weet u het nog? 11 april vorig jaar: drie splinterbommen exploderen bij de spelersbus van het Duitse Borussia Dortmund, die op dat moment onderweg is naar het eigen stadion voor de Champions League-wedstrijd tegen het Franse AS Monaco.

Bij de ontploffingen vallen twee gewonden, onder wie verdediger Marc Bartra. Verdachte Sergej V., een Russische Duitser, probeert de politie om de tuin te leiden met brieven waarin hij stelt dat de indruk wekt dat het een daad vanuit moslimextremisten betreft.

V. stelt nu dat het maken van slachtoffers nooit de bedoeling is geweest. Nee, hij wilde met zijn terreurdaad enkel zijn bankrekening spekken. De explosies hadden moeten zorgen voor de ineenstorting van het aandeel Borussia Dortmund op de beurs. Met een inzet van 26.000 euro zou dat V. een half miljoen euro hebben opgeleverd.

In plaats van een vette bankrekening zal V. nu moeten dealen met een aanklacht van 28-voudige poging tot moord. Hij heeft overigens wel sorry gezegd. In Nederland waarschijnlijk voldoende voor een schoffelstage en een vermanend woordje van een D66-rechter. Bovendien had hij hier the day after alweer naar huis gemogen.

Duitsers gaan daar etwas anders mee om. Die zien we vermoedelijk nooit meer, te-rug.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie