Bouman kapt er voorlopig mee
Binnenland

Bouman kapt er voorlopig mee.

Het onderzoek naar de graaicultuur binnen de top van de politie heeft ex-korpschef Gerard Bouman zijn zwaarbetaalde rol als politieadviseur doen neerleggen. Dit besluit vloeit voort uit een onderonsje met Veiligheidsminister Ard van der Steur, die vandaag de Tweede kamer over de stap zal informeren.

Eerder was in het parlement rumoer ontstaan toen Bouman bleef zitten als consultant à 185K p/j, terwijl ernstige twijfels waren gerezen over zijn rol in een schimmige geldsmijtaffaire rond de ondernemingsraad van de politie. Tijdens het bewind van Bouman hadden or-leden even ongehinderd toegang tot belastinggeld als dat Holleeder over Endstra's fondsen kon beschikken. De politiegraaiers declareerden er dus lustig op los en mogelijk heeft zich ook corruptie voorgedaan.

Bouman kneep wellicht een oogje toe, zodat de or niet moeilijk zou doen over zijn beleidsmaatregelen. In de Kamer wilden oppositieleden daarom dat Bouman zijn biezen zou pakken, schrijft De Telegraaf.

De or zelf maakte gisteravond al bekend ermee te kappen. Reden daarvoor is dat het vertrouwen in de politie dermate is gemolesteerd, dat het dienders op straat begint te belemmeren in hun werkzaamheden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →