Boycot de jankende deugers

Boycot de jankende deugers  

26 juni 2020 - 11:57

In een land dat geen grappen meer kan verdragen, censuur aan de orde van de dag is en bekende mensen willen deugen terwijl anderen toekijken, ligt dictatuur op de loer. En dictatuur is een variant op discriminatie: onderscheid maken tussen mensen, de een iets wél gunnen en de ander niet, de brandbreedte van uitspraken bepalen, de moraalpolitie installeren en broodroof plegen. Omdat het kán. Macht is zó lekker. Zeker als het samengaat met deugen.

De vraag is of Akwasi al aangifte tegen Derksen gedaan heeft. Of tegen Voetbal Inside. Maar met Arie Boomsma in je kamp, de mannelijke versie van Rosanne Hertzberger, is een volkstribunaal veel leuker. Arie en Roos staan aan de goede kant van de geschiedenis en deugen opzichtelijk. Deugen, niet omdat het normaal is, maar deugen omdat mensen kijken. Iedereen die niet deugt, moet kapot.  Wie die ‘iedereen’ is, wat ‘deugen’ überhaupt is, bepalen zij wel. Namens de rest van Nederland. En húp weg zijn de adverteerders. Weg zijn de inkomsten. De heksenjacht op grappenmakers ligt op schema, hun deportatie van de buis gaat boven verwachting voorspoedig. Gefeliciteerd hoor, Arie. En jij ook Roos!

Je zou denken dat ook adverteerders in tijden van Corona Netflix hebben uitgespeeld en Last Dance van Michael Jordan hebben gekeken. De icoon die, gevraagd om een zwarte politicus te steunen, reageerde met “Republicans buy sneakers too”. Natuurlijk was het een grap, en ook deze grappen hebben een kern van waarheid: beide kampen kopen spullen. Of het nou sneakers zijn of boodschappen bij de Albert Heijn, sneakers of scheermesjes, sneakers of fruit, je bent pas een adverteerder als je de ballen hebt om bij het afrekenen bij Albert Heijn te vragen of iemand deugt of niet. Voordat we een restaurant binnengaan, moeten we tegenwoordig idiote vragen beantwoorden, dus waarom weigert Albert Heijn eigenlijk geen racisten aan de deur? Waarom verkoopt Gilette scheermesjes aan racisten? Simpel, omdat ook racisten boodschappen doen.

Buigen voor de deugpraat van Boomsma en co, luisteren naar het gejank van Akwasi en co en voor de vorm ‘ns effe niet rondom een programma adverteren, is makkelijker en stukken goedkoper dan échte bestrijding van racisme. Correct zijn, louter voor de bühne. Gefeliciteerd Albert Heijn. Gefeliciteerd Gilette. Gefeliciteerd Zespri Kiwi’s. Wat jullie kunnen, kunnen wij, kijkend Nederland ook: jullie boycotten, omdat jullie onder aanvoering van een blanke getatoeëerde sportboy die in de Heere is, Derksen en co boycotten omdat ze grappen maken. Grappen. Geen stelselmatige uitsluiting van mensen omdat ze racistisch zouden zijn hé? Hoe ziet jullie personeelsbeleid eruit, Albert Heijn? Hoe staat het met jullie diversiteit, Gilette? Jullie boffen dat gemakzucht altijd zal overheersen. Maar vooralsnog koop ik niet bij Albert Heijn en laat ik de scheermesjes van Gilette ook staan. Kiwi’s hoefde ik toch al niet. Want als mannen hun domme gelul voor zich moeten houden, als we mannen verbieden man te zijn, dan worden het jankwijven en kunnen we ze beter meteen castreren. En in een wereld met alleen maar vrouwen, ook de mannelijke versie ervan, valt niet te leven.

Man up mensen, grow a pair en wees geen Arie. Wees ook geen Rosanne. Wees kleurenblind. Net als Johan Derksen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.