Boze chauffeurs leggen OV-reizend Nederland 48 uur lam 

30 april 2018 - 08:45

Mogge, trouw reaguurdersvolk. Al op uw werk? De auteur van dit artikel werkt vandaag thuis, nu werknemers van regionale vervoersbedrijven het bijltje er de komende 48 uur bij neergooien. Alles voor die betere cao, f*ck dat hongerloontje, te weinig plaspauzes en het als een mandarijntje uitknijpen van chauffeurs.

Mocht u dus op tijd op werk willen verschijnen, dan zult u zoek moeten gaan naar alternatieven. Ubertje, #carpoolen-Twitterberichtje, de fiets of gewoon de ouderwetse benenwagen; er is dus geen excuus niet op uw werk te verschijnen vandaag.

Vakbonden FNV en CNV willen met de staking 'keiharde cao-afspraken' bereiken. Al met al geldt de huidige collectieve arbeidsovereenkomst momenteel voor 12.000 werknemers.

Toch is het niet overal staken wat de klok slaat. In Zaanstreek werden chauffeurs gisteren telefonisch benaderd door hun werkgever met het verzoek af te zien van een staking. Sommige bestuurders hebben dat als 'zeer intimiderend' ervaren en klommen daarom vanmorgen alsnog achter het stuur.

De staking valt trouwens niet bij iedereen in goede aarde, onderstaande Twitteraar denkt aan een mogelijke schadevergoeding voor het onverteerbare leed dat zijn vrouw wordt aangedaan.

Oh, tien jaar geleden werd er ook gestaakt. Destijds werd er een prachtig stakings-strijdlied opgenomen. Kunnen we nog steeds van genieten eigenlijk. Check m hier.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie