Boze Drent wil Gronings concert Rammstein verbieden

Boze Drent wil Gronings concert Rammstein verbieden 

04 juli 2023 - 13:23

De mannen van Rammstein hebben het ook niet makkelijk. Kwam eerst frontman Till Lindemann onder vuur te liggen omdat hij moeite had zijn gulp dicht te houden als er vrouwelijke fans in de buurt waren, nu heeft de Stichting Natuurbeschermingswacht uit Meppel zijn pijlen op de Duitse rockformatie gericht. De reden? Vogeltjes houden niet van Rammstein!

Dat is althans de opvatting van de natuurorganisatie. De situatie is namelijk als volgt. Donderdag en vrijdag 6 en 7 juli geven de Duitsers twee concerten in het Groningse Stadspark. Een leuk en prima parkje vol met dingen die in een park thuishoren, zoals bomen, bomen en nog eens bomen. Bomen trekken sinds jaar en dag vogels aan en daar wringt de zwart leren schoen. Rammstein heeft van de gemeente Groningen namelijk een vergunning gekregen voor een verhoogd aantal decibellen, 103 in plaats van 100, en daar zouden de vogels weleens wakker van kunnen liggen.

Dat Lindemann zich schuldig maakte aan machtsmisbruik, geweld en seksueel wangedrag is niet netjes, maar dat allerlei Groningse pino's en andere rare vogels straks aan drie extra decibellen worden blootgesteld, gaat te ver. Dat kan echt niet! En dus klom bestuurslid Geert Starre in de pen. Zijn voorstel: verbied de optredens van Rammstein. Optyfen met die Duutsers, zou de Meppelaar, in al zijn woede hebben geroepen. En dat terwijl Meppel op ruim een uur rijden van Groningen ligt! De beste man moet dus wel echt een enorme hekel aan Duitsers hebben. Als extra argument gaf hij ook nog aan dat mensen gehoorschade zouden kunnen oplopen van Rammstein. Dat zou zomaar eens kunnen kloppen, al hebben Rammstein-fans waarschijnlijk al last van slecht gehoor.

Aan de andere kant is het ook vreemd dat de gemeente Groningen is gezwicht voor de eis van Rammstein om meer geluid te mogen produceren dan de norm is. Zou de gemeente niet akkoord gaan met deze eis, dan zouden de Duitsers uitwijken naar een andere locatie, zo hadden ze gezegd. Een beetje gemeente had dan gezegd van: joh, jullie zijn Pedaalemmer en Rooie Rinus niet. Dan ga je toch lekker ergens anders optreden. Wegwezen! Maar na één boze Duitse blik liep het bij de anders zo nuchtere Groningers direct dun door de broek. Slappe Groningse hap dus.

Hoe nu verder? Nou, de stichting vecht via de rechter het besluit van de gemeente aan en neemt ook stappen tegen de provincie. 'Het is allemaal een onoverzichtelijke boel, waarbij niemand echt verantwoordelijk is. Burgemeester Schuiling verleende de vergunning, de gemeente stemde in met de extra decibellen en de provincie gaat over het vuurwerk. Kortom: uiteindelijk is er niemand die het overzicht heeft', aldus de boze Starre.

We wachten het af!

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml