Boze moralist start anti-VI-petitie 

05 februari 2018 - 10:44

De niet aflatende heksenjacht op Voetbal Inside, een van de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie, is aanbeland in een nieuwe fase. Initiatiefnemer Kevin Hermans, tevens beheerder van Facebookpagina 'Ikwordtgepest', is een petitie gestart om Voetbal Inside van de buis te laten verdwijnen.

Hermans noemt het programma "buiten gewoon schandalig, en onacceptabel televisie". Hij vraagt zich daarnaast af "wanneer de tijd komt dat homoseksualiteit en transgenders als 'normaal' gezien gaan worden en waarom er steeds grappen over gemaakt worden."

De petitie is een daverend succes. Van de beoogde 50.000 handtekeningen hebben zich op het moment van schrijven al 133 medestanders solidair verklaard met Kevin. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee beleven naar verluidt slapeloze nachten.

De directie van RTL besloot gisteren al om in gesprek te gaan met het trio tafelgasten, dit naar aanleiding van transitie van René van der Gijp, of moeten we zeggen Renate van der Gijp. Ook Homobelangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN), de PvdA en GroenLinks zijn woedend op Gijp.

Johan Derksen reageert overigens laconiek op de ophef onder beroepsslachtoffers: "Niemand snoert ons ooit de mond".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie