Boze studenten, want OV-privacyschending 

22 augustus 2017 - 11:17

Ophef bij studerend Nederland. Het blijkt namelijk dat DUO regelmatig reisinformatie van studenten krijgt toegespeeld van Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart. 

Door middel van de reisinformatie van studenten moet uitsluitsel verkregen worden of studenten die een uitwonende beurs ontvangen ook wel echt op zichzelf wonen, en niet stiekem bij hun ouders, zo schrijft De Volkskrant.

En dus is studentenorganisatie ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) woest. Want hoe halen ze het in hun hoofd om op deze manier studenten die met uw belastinggeld frauderen op te sporen? Een beetje privacy zou wel op zijn plaats zijn, en de gedupeerde studenten moeten maar een flinke compensatie krijgen (die vervolgens waarschijnlijk in de kroeg wordt opgezopen).

Nu horen wij u denken: maar de studiebeurs was toch een lening geworden? Ja, maar pas twee jaar geleden. Dus zijn er nog zat studenten die wel maandelijks overheidsgeld vangen. Overigens is DUO voor het opvragen van de gegevens al op de vingers getikt door de rechter, de overheidsinstelling is in hoger beroep gegaan en laat tot die tijd de reisinfo maar even voor wat het is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie