Boze studenten, want OV-privacyschending
Binnenland

Boze studenten, want OV-privacyschending.

Ophef bij studerend Nederland. Het blijkt namelijk dat DUO regelmatig reisinformatie van studenten krijgt toegespeeld van Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart. 

Door middel van de reisinformatie van studenten moet uitsluitsel verkregen worden of studenten die een uitwonende beurs ontvangen ook wel echt op zichzelf wonen, en niet stiekem bij hun ouders, zo schrijft De Volkskrant.

En dus is studentenorganisatie ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) woest. Want hoe halen ze het in hun hoofd om op deze manier studenten die met uw belastinggeld frauderen op te sporen? Een beetje privacy zou wel op zijn plaats zijn, en de gedupeerde studenten moeten maar een flinke compensatie krijgen (die vervolgens waarschijnlijk in de kroeg wordt opgezopen).

Nu horen wij u denken: maar de studiebeurs was toch een lening geworden? Ja, maar pas twee jaar geleden. Dus zijn er nog zat studenten die wel maandelijks overheidsgeld vangen. Overigens is DUO voor het opvragen van de gegevens al op de vingers getikt door de rechter, de overheidsinstelling is in hoger beroep gegaan en laat tot die tijd de reisinfo maar even voor wat het is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →