Boze Türken schieten op Amerikaanse ambassade
Buitenland

Boze Türken schieten op Amerikaanse ambassade.

Erdogan zegt dat Amerika zijn land in een ecomischie malaise heeft geduwd. Erdogan zegt dat de lira niks meer waard is door Amerika. Erdogan zegt dat Turken hun goud, euro's en dollars moeten inleveren voor een klote koers van een instabiele valuta. Erdogan zegt dat Amerika moet vrezen met Turkije een 'oprechte' partner te verliezen. Erdogan vindt iPhone's en koelkasten van Amerikaanse makelij stom en dus vinden zijn aanhangers dat ook. 

Dat de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara vannacht beschoten is, lijkt dan ook het werk van trouwe Erdofans die alles wat hun leider zegt voor zoete koek aannemen. Toch moeten we het woord 'lijkt' hier benadrukken, aangezien de auto van waaruit gevuurd werd geheel toevallig wist te ontkomen. Van de daders ontbreekt dus ieder spoor. 

De schoten maakten gelukkig geen slachtoffers, alleen een wachtpost werd geraakt. Zoals u allen wellicht weet is het al weken chaos tussen Erdogans Turkije en Trumps Verenigde Staten. Inzet is de door Trump geëiste vrijlating van de Amerikaanse predikant Andrew Brunson. Daar kunt u hier verder over lezen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →