Boze menigte door komst AZC: rookbommen en carbidknallen

Boze menigte door komst AZC: rookbommen en carbidknallen 

20 juli 2023 - 13:00

Overal in Nederland zijn de mensen boos, meestal over hetzelfde: de komst van een AZC. In het Twentse Albergen doen ze lekker met die boosheid mee. En wat doe je in Nederland als je boos bent, nou demonstreren natuurlijk. Iedere stad heeft zo zijn eigen manier van rellen, in Albergen is dat met rookbommen, carbidknallen een een plein vol boze actievoerders.

De tractoren worden tegenwoordig niet alleen ingezet bij boerenprotesten, maar ook bij een AZC-protest. Het gemeentehuis werd bestormd met toeterende tractoren en een boze menigte: “We willen serieus worden genomen op inhoud”, aldus de woordvoerster van de boze menigte.

Het, nu nog, mooie Albergen heeft 6.000 inwoners en daar passen geen 150 asielzoekers bij: “Ik vind dat het moet stoppen om maar overal asielzoekers in te drukken”. Eén van de grote bezwaren die de bewoners hebben is hun veiligheid: “Ik heb zelf asielzoekers om de hoek zitten. En wat staat er ongevraagd in mijn keuken? Een asielzoeker”. Deze mevrouw liet haar deur altijd wagenwijd openstaan en dat kan nu niet meer. Zulke drama’s zijn natuurlijk niet te overzien.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml