Brabant: 'Zeeland, hou je kop!'
Binnenland

Brabant: 'Zeeland, hou je kop!'.

Herrie in het zuiden. Zeeland en Noord-Brabant bevinden zich in een verhitte strijd over belangrijke vraagstukken als: waar komen de bolus en het worstenbroodje nou écht vandaan? Omroep Brabant is er he-le-maal klaar mee.

"Het is een ruzie die nergens naartoe gaat. Dus zullen wij maar de volwassene van de twee zijn en deze discussie eindigen", meldt Omroep Brabant vandaag strijdlustig op de site. "Het is klaar Zeeland. Jullie spel is uit. Jullie doen niet meer mee. Zeeuwen, jullie zijn af."

Wat volgt is een tirade waarin BLØF en Racoon het ontgelden en moeten afleggen tegen derriedj's Hardwell en Tiësto, en natuurlijk Guusje Meeuwis. Ook de festivals zijn beduidend beter in Brabant, menen de Brabanders.

Alsof ons landje niet wat verbintenis kan gebruiken nu zo'n beetje elke Europese natie behalve wij meedoet aan het EK, deelt "de volwassene van de twee" ook nog een sneer aan de Zeeuwen uit op sportgebied. "En gaan jullie alsjeblieft niet opscheppen met 'de bondscoach van het Nederlands Elftal komt uit Oost-Souburg', want jeetje wat een pannenkoek is dat", tireert de boze Brabo. "Dankzij hem missen wij namelijk EK voetbal. Nee, bedankt vrienden uit Zeeland."

Alle artikelen geladen. Overzicht →