Brabantse partijen breken met FvD

Brabantse partijen breken met FvD 

20 mei 2021 - 10:16

De gifbeker is nog lang niet leeg voor Forum voor Demoratie. In Brabant hebben coalitiegenoten VVD en CDA laten weten niet langer te willen samenwerken met de partij waar de laatste tijd zoveel gedoe is.

"Het afgelopen jaar heeft een groot aantal FvD-incidenten plaatsgevonden die de VVD zwaar op de maag liggen. Het recente vertrek van weer een FvD-Statenlid is nu voor de VVD de directe aanleiding om het vertrouwen op te zeggen. Met dit vertrek worden de gemaakte afspraken over bestuurlijke stabiliteit die nodig zijn voor een slagvaardig bestuur niet meer nagekomen," laat de partij donderdag weten in een persbericht.

De partij zegt verder dat er sprake is van "een negatieve spiraal aan incidenten" rond Forum en dat het overduidelijk is "dat 'Den Haag is Den Haag en Brabant is Brabant' niet vol te houden is. Telkens weer zijn landelijke perikelen bij Forum voor Democratie van negatieve invloed op de politiek in Brabant."

In navolging van de VVD trekt ook het CDA de stekker eruit. Ook die partij is alle incidenten rond Forum zat. "Met het vertrek van FvD-statenlid Willem Rutjens als "de druppel die de emmer deed overlopen. Het was niet stabiel en het morele kompas was zoek", aldus een woordvoerder.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.