Brabantse piemel mag toch op Snapchat
Tech

Brabantse piemel mag toch op Snapchat.

Geofilters op snapchat: een afbeelding van je woonplaats die iedereen die de foto-app in die plaats gebruikt over zijn foto's kan plakken. Kunst op rotondes: niemand weet ooit wat het precies voorstelt. Dat die twee zaken niet goed samengaan bewijst de Pik van Udenhout.

'De pik van Udenhout' is een kunstwerk op een rotonde in de Brabantse plaats die zijn naam dankt aan zijn fallische vorm. Omdat het Amerikaanse Snapchat alles dat met seks te maken heeft viesbah vindt peinsde de app er aanvankelijk niet over om de pik als geofilter toe te staan, weet Omroep Brabant.

Liam Tjoa uit de Brabantse plaats, baas van een Snapchatmarketingbedrijfje, had er al zijn overtuigingskracht voor nodig om de klabanusfilter alsnog goedgekeurd te krijgen: "Snapchat is heel Amerikaans en heel preuts. Ik moest echt een hele uitgebreide omschrijving meesturen over wat De Pik nu precies was. Ook met foto's erbij, om duidelijk te maken dat ik dit niet heb verzonnen. Uiteindelijk streken ze met de hand over het hart en werd het toegelaten."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →