Brand op vrachtschip Ameland: 1 dode, meerdere gewonden

Brand op vrachtschip Ameland: 1 dode, meerdere gewonden 

26 juli 2023 - 10:31

De t*ring... Door de MEGA brand op vrachtschip Fremantle Highway met bijna 3.000 auto's aan boord op zo'n 27 kilometer ten noorden van Ameland is een bemanningslid om het leven gekomen. Ook zijn meerdere mensen gewond geraakt, zo weet de Kustwacht te melden.

Op het schip zaten 23 bemanningsleden, die zelf geprobeerd hebben om de brand te blussen, maar dat is overduidelijk niet gelukt. De brand ontwikkelde zich zeer snel. "De brand breidde zich steeds verder uit, waardoor een evacuatie werd opgestart", aldus de kustwacht.

En ja, wat doe je dan? Overboord springen, bijvoorbeeld. Zeven bemanningsleden hebben dat ook gedaan, de rest is met helikopters van de kustwacht van boord gehaald. Wie het omgekomen bemanningslid precies is, en waardoor die omkwam, kan een woordvoerder van de kustwacht nog niet zeggen.

"Het was een zeer grote brand, met zeer veel rookontwikkeling. Het was een zeer ernstige situatie aan boord. De kapitein besluit of wordt geëvacueerd of niet. Op een gegeven moment was de situatie zo nijpend dat werd besloten van het vaartuig te springen. Er waren reddingseenheden in het water, die hebben hen eruit gevist."

Overigens is er naast menselijk leed, ook de vrees voor schade aan Moeder Natuur. Mocht het schip met zijn bijna 3000 auto's naar de zeebodem zinken, dan liggen er dus niet alleen een schip en 3000 auto's op de bodem, maar ook superveel brandstof in zee. Moeten we niet willen natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml