Brandweer halfnaakt voor betere cao
Binnenland

Brandweer halfnaakt voor betere cao.

Welgevormde brandweerlieden zijn vandaag uit de kleren gegaan voor een kalendershoot. De spuitgasten willen daarmee aandacht voor hun strijd om een betere cao. 

 

 

De brandweermannen en -vrouwen vinden dat ze beter beloond moeten worden voor de levens die ze redden, maar onderhandelingen lopen steeds op niets uit. De vuurvechters houden daarom door het hele land vreedzame protesten, weet het AD.

Een heikel punt in de onderhandelingen is de pensioenregeling. Momenteel mogen brandweermannen op hun 59e afzwaaien, maar de pensioenleeftijd wordt verhoogd naar 60. "Brandweermensen kunnen dit werk niet tot hun 65ste doen", zegt FNV Overheid-bestuurder Bert de Haas. Op het uur U is een semi-bejaarde nutteloos. "Bovendien is de levensverwachting van een brandweerman vele jaren korter dan van andere werknemers. Daarom is een fatsoenlijke regeling nodig, zodat ze eerder kunnen stoppen met werken", vervolgt De Haas.

De kalender zal niet alleen halfnaakte kerels tonen, maar ook actiefoto's van de brandweerlieden. Dat helpt het volk te begrijpen hoe zwaar het werk eigenlijk is, aldus brandweerman Pascal Mooy.

Alle artikelen geladen. Overzicht →