Bedreigde soort: brandweer-vrijwilligers 

08 augustus 2017 - 20:48

Ok. Dit is een uiterst serieuze zaak. Het zou namelijk zomaar kunnen voorkomen dat u droomt dat uw woning in de hens staat en de brandweer u vervolgens niet komt helpen.

Het is gelukkig niet het geval dat de spuitgasten van een afstandje lachend staan toe te kijken hoe al uw IKEA- en Leen Bakker-spulletjes in vlammen opgaan. De vuurbestrijdingsbrigade komt regelmatig te laat of zelfs helemaal niet opdagen, omdat het hen simpelweg aan personeel en vrijwilligers ontbeert.

"Vooral tijdens kantoortijden. Er wordt dan naar de volgende, dichtstbijzijnde kazerne gekeken", aldus voorzitter Marcel Dokter van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV). De vereniging gaat onderzoeken of het eisenpakket voor nieuwe vrijwilligers aangepast (lees: versoepeld) kan worden.

Twee weken geleden wierp een brandweercommandant in het AT5-programma De Zwoele Stad al voorzichtig een lijntje uit naar vrouwen met een hoofddoek. Zij zijn, net als uitkeringstrekkers, van harte welkom om de brandweer te versterken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie