Brandweer 'vergeet' sirene-knopje in te drukken
Binnenland

Brandweer 'vergeet' sirene-knopje in te drukken.

Het is niet te hopen dat er ooit bommenwerpers van buitenlandse komaf over Den Haag vliegen, al zullen die wel tijdig worden opgemerkt door luchtverkeerstorens. In de regio Haaglanden en Hollands-Midden is om 12.00 vanmiddag iemand vergeten op het knopje te drukken waardoor de maandelijkse sirenetest in het water viel.

Een woordvoerder van de brandweer legt uit wat er misging: "Door een vergissing op de meldkamer is niet op de knop gedrukt."

"Een vergissing". Hoelang wordt die sirenetest nu ook alweer uitgevoerd? Sinds september 2003 pas, dus in een dergelijke recente periode kan dat natuurlijk weleens vergeten worden.

Om even aan te geven hoe snel uw overheid überhaupt is: eind 2015 besloot toenmalig minister Ivo Opstelten te stoppen met de sirenes. Het systeem zou gemoderniseerd worden en vervangen worden door alarmeringen via sociale media. Met de tijd mee noemen we dat.

Opstelten legde zijn besluit voor aan de voorzitters van de veiligheidsregio's, die gingen bekijken hoe snel het gestopt kon worden.

We wachten nog steeds op de uitkomst.

Oeh, het ging blijkbaar niet alleen in bovenstaande regio's mis, zie Twitter:

Alle artikelen geladen. Overzicht →