Brandweervrouw eist privilege, verliest
Binnenland

Brandweervrouw eist privilege, verliest.

Nou, dat wordt weer gewoon koken en voor de kinderen zorgen. De brandweervrouw die het supergemene discriminatie vond dat zij EXACT DEZELFDE conditietest kreeg als haar mannelijke collega's, is in het ongelijk gesteld door het College voor de Rechten van de Mens.

Niet dat het College voor de Rechten van de Mens verder heel relevant is; het is een subsidiespons die uitsluitend niet-bindende ('adviserende') uitspraken doet. Maargoed, soms oordelen ze, niet-bindend en wel, iets verstandigs. 

Want sja, vrouwen zijn nou eenmaal over het algemeen fysiek zwakker dan mannen. Kun je wel stampvoetend niet waar willen hebben. Maarja, realiteit en feministen... 

Dat mannen en vrouwen dezelfde conditietest krijgen, is volkomen eerlijk en gelijk. Vrouwen een makkelijke meisjestest geven, dat is voortrekkerij en privilege. En laten we niet vergeten dat het hier om de brandweer gaat: er zijn geen aparte meisjesbranden met kleinere vlammen die zich langzamer verspreiden en met lichtere slachtoffers die naar veiligheid moeten worden gezeuld he?

Enfin, tip voor vrouwen die dingen met vuur willen: het gasfornuis vereist geen conditietest, en die aardappels koken zichzelf niet dames, dus chop chop. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →