Brech al in 2002 op politieradar
Binnenland

Brech al in 2002 op politieradar.

De politie heeft in 2002 Limburgse scouting in 2002 al gewaarschuwd voor de, inmiddels, gezochte 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld. Volgens de politie was hij een regelrecht gevaar voor kinderen en moest hij ogenblikkelijk weg bij de scouting.

Frank Peters (63) was in 2002 politierechercheur en is daarnaast al sinds mensenheugenis verbonden aan de scoutinggroep in Heerlen. In 2002 vertelde een lid van het second opinion-team van de politie aan Peters dat Brech een 'man is die je niet bij de scouting moet willen hebben'.

Volgens Peters heeft Brech in een één-op-ééngesprek verklaard dat hij zich aangetrokken voelde tot minderjarige jongens van tien tot veertien jaar oud. Ook meldde hij dat hij eerder een zedendelict had begaan, waarbij hij bij fotograferen 'iets te ver was gegaan'. Die zaak werd uiteindelijk geseponeerd.

Dan nu de vraag: hoe kan iemand met een zedenverleden, die TWEE keer gehoord werd over de moord op Nicky Verstappen, zich aanmeldde bij kinderdagverblijven en supergemotiveerd bij de scouting wilde werken TWIN-TIG JAAR uit het blikveld van de politie verdwijnen?

 De jacht is geopend.

Alle artikelen geladen. Overzicht →