Breda bezorgd over 'criminele' lijsttrekker
Binnenland

Breda bezorgd over 'criminele' lijsttrekker.

Heel de Bredase politiek is in rep en roer want met de verkiezingen voor de deur gaat de Bredase burger mogelijk crimineel gespuis de gemeenteraad in stemmen.

Nu zijn natuurlijk alle politici in zekere zin boeven. Ze beloven u van alles om vervolgens weinig klaar te spelen, maar daar hebben we het hier niet over. Het gaat om Paul de Jong, de lijsttrekker van de nieuwe Bredase Stadspartij, die niet vies blijkt te zijn van een beetje intimidatie. Daarnaast heeft hij schulden en een horecaverbod aan zijn broek hangen.

Nu is deze De Jong een oude bekende - hij stond vier jaar geleden tweede op de lijst van Gemeentebelangen - maar hij had, nadat hij niet gekozen werd als raadslid vanwege zijn verleden, beterschap beloofd.

Omroep Brabant is er achter gekomen dat veel mensen nog steeds niet hardop over hem durven te praten, bang als ze zijn dat hij straks 'voor hun deur' staat. De angst regeert dat de onderwereld zal infiltreren in de politiek. Gaat dus gezellig worden daar.

Convenant

Geheel toevallig weigerde zijn partij als enige van de dertien een convenant te ondertekenen waarmee bijvoorbeeld openheid over de financiën gegeven wordt, in het leven geroepen om ondermijning van criminelen in de gemeenteraad tegen te gaan. Maar hiermee willen we niks suggereren uiteraard.

Alle artikelen geladen. Overzicht →