Breda: Kabinet, is 538-event nog oké?

Breda: Kabinet, is 538-event nog oké? 

18 april 2021 - 13:55

De gemeente Breda is zich een hoedje geschrokken van alle negatieve aandacht die het 538-testevenement heeft veroorzaakt en heeft nu aan het kabinet gevraagd of het nog steeds achter het event op de dag voor Koningsdag staat.

Terwijl uw noodlijdende stamcafé om de hoek nog niet eens een kop koffie mag serveren, worden er bij dit evenement 10.000 man toegelaten met alle gezondheidsrisico's van dien. Slaat natuurlijk nergens op. Een petitie van verontruste zorgverleners werd inmiddels al ruim 144.000 keer ondertekend.

Kortom, terwijl sommigen van u er duizenden en duizenden euro's voor over hadden om weer eens lekker ouderwets op een festival te gaan staan zuipen en feesten, groeit ook het maatschappelijke verzet. Reden voor de gemeente Breda om Rutte en co. om advies te vragen. En zich alvast in te dekken door de benadrukken dat het 'ja heeft gezegd tegen 538 Oranjedag om te helpen bij de realisatie van de doelstellingen van de Fieldlabs': "Het doel van deze onderzoeken is om wetenschappelijk vast te stellen of evenementen zoals 538 Oranjedag veilig gehouden kunnen worden. Het is een volgende stap naar het openen van de samenleving, daar werken we graag aan mee."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.