Upd: Chérif riep 'Allahu Akbar' tijdens shooting 

12 december 2018 - 13:19

Groot alarm nabij de kerstmarkt in het Franse Strasbourg, waar bij een schietpartij tenminste een iemand om het leven is gekomen. Zeker drie mensen raakten gewond.

Ooggetuigen melden dat een militair het vuur heeft geopend op een man. Hoe en waarom is nog niet duidelijk.

Update 21.05 uur: De Franse minister van Binnenlandse Zaken heeft het volk opgeroepen  binnen te blijven. Hij is zelf onderweg naar de rampplek. De stad, die de grootste kerstmarkt van Europa huisvest, is hermetisch op slot gegooid. 

De schutter is inmiddels geïdentificeerd. Er is een klopjacht op hem gaande.

Update 21.29 uur: Reuters meldt dat het aantal gewonden inmiddels is opgelopen naar negen.

Update 22.02 uur: De politie gaat uit van terreurdaad. Hadden helaas ook niet anders verwacht. Het aantal doden is vastgesteld op twee, er zijn elf personen gewond geraakt.

Update 22.56 uur: Het dodental is inmiddels opgelopen naar drie. De dader is een bekende van de politie in verband met criminele activiteiten. Volgens Franse media zou de 29-jarige schutter zich hebben verschanst in een appartement.

Update 09.00 uur: Nou, daar is het verlossende woord al. De man die gisteravond drie doden en dertien gewonden veroorzaakte, is moslimradicaaltje Chérif Chekatt. De man stond bij de inlichtendiensten al bekend als zodanig.

Zo'n 350 agenten zijn op zoek naar de schutter, die mogelijk per gekaapte taxi is ontkomen. De volgende update wordt waarschijnlijk een verklaring van familieleden die vertellen wat voor hele lieve man hun dierbare Chérif eigenlijk is.

Update 11.31 uur: Na een paar uur hebben de eerste Tweede Kamer-leden al gereageerd. Zie hieronder.

Update 13.19 uur: Op een persconferentie in Strasbourg heeft men zojuist bekendgemaakt dat de dader 'Allahu Akbar' schreeuwde terwijl hij om zich heen schoot. Verder is verteld dat twee mensen het leven hebben verloren, één iemand hersendood is en zes van de twaalf gewonden in kritieke toestand verkeren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie