Upd: OM start onderzoek, 3de aangifte tegen Ali B.

Upd: OM start onderzoek, 3de aangifte tegen Ali B. 

25 april 2022 - 12:36

Het kan natuurlijk ook niet anders na alle aandacht, maar het Openbaar Ministerie stelt verder strafrechtelijk onderzoek in naar aanleiding van de aangiften die zijn gedaan wegens wangedrag bij onder meer The Voice of Holland.

Zoals bekend hebben meerdere slachtoffers aangifte gedaan tegen oud-coaches Ali B en Marco B., voormalig bandleider Jeroen R. en 'een regisseur'. Het gaat in totaal om 5 aangiften, waarvan er een al vóór de beruchte BOOS-uitzending is gedaan.

"De politie zal de komende periode onderzoek doen en getuigen en verdachten horen. Na de afronding van het onderzoek, dat naar verwachting "geruime tijd" zal duren, beslist het OM of de verdachten zullen worden vervolgd."

Overigens werd dit weekend bekend dat Ali B. zo'n acht jaar geleden ook bij Ellen ten Damme grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond. Zij gaat 'waarschijnlijk' ook nog aangifte doen, om de vrouwen van The Voice te steunen. De Leipe Mocro Flavour-rapper zelf heeft het trouwens over 'vriendschappelijk' zoenen en flirten.

Update 12.36 uur:

Er is een derde aangifte gedaan tegen Ali B om seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt zijn advocaat Bart Swier na het nieuws dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek instelt naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan rondom The Voice of Holland.

Tegen de rapper en voormalig coach bij de RTL 4-talentenjacht werd eerder al twee keer aangifte gedaan, waarvan een voor verkrachting. De derde aangifte gaat om aanranding. Verdere details geeft de advocaat niet

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml