Upd: 'Van Zeijl brein achter kort geding tegen intocht'
Binnenland

Upd: 'Van Zeijl brein achter kort geding tegen intocht'.

En dan nu tijd voor brekend nieuws rondom Sinterklaas. Kick Out Zwarte Piet - die vereniging die het niet zo op heeft met het hulpje van de goedheiligman - heeft zoals u waarschijnlijk weet laatst aangekondigd om op 17 november naar 18 gemeentes af te reizen om tussen kindertjes te demonstreren tegen de Sint. 

Welnu: Kick Out Zwarte Piet doet er wellicht goed aan om Eindhoven over te slaan, want EHV-Hools - zeg maar de 'harde kern' van PSV - heeft aangekondigd een tegendemonstratie te houden. Met de niet misselijke woorden "oprotten met die mongolen" wordt KOZP duidelijk gemaakt dat ze niet welkom zijn in Lampegat. 

Antipieten kondigen kort geding tegen intocht aan

Ondertussen zitten de tegenstanders van Zwarte Piet ook niet stil. Zo worden onder meer de NTR, die de tv-uitzending van de intocht verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van Zaanstad door de stichting Majority Perspective middels een kort geding voor de rechter gedaagd.

De stichting eist een verbod op de volgens haar "racistische nationale intocht in Zaanstad", daarmee zouden alle partijen zich schuldig maken aan het overtreden van allerlei internationale verdragen waaronder het VN-kinderverdrag. Het wordt ook steeds gekker...

Update 14.34 uur:

Eigenlijk is het niet eens verrassend te noemen, maar Michael van Zeijl (bekend als voorman van de Grauwe Eeuw en oproeper van het plegen van een aanslag op sinterklaas) blijkt het grote brein te zijn achter het kort geding dat gevoerd gaat worden tegen de landelijke intocht van de goedheiligman.

De officiële eisende partij is weliswaar Majority Perspective, een stichting die zich presenteert als 'al jaren bestaande samenwerkingsverband van mensen die zich inzetten tegen systematische onderdrukkingen', maar het Noordhollands Dagblad ontdekte dat die stichting pas sinds enkele dagen bestaat met - jawel - Michael van Zeijl als bestuurder.

O ja, het heerschap wilde zelf niet reageren tegenover de krant.

Alle artikelen geladen. Overzicht →