BREEK: Van Muiswinkel keert terug als Hoofdpiet

BREEK: Van Muiswinkel keert terug als Hoofdpiet 

15 november 2021 - 09:56

Is dat even leuk. De 60-jarige cabaretier Erik van Muiswinkel keert terug als Hoofdpiet. HijĀ zal binnenkort in deze rol te zien zijn in de YouTube-serie De Staff van Sinterklaas, vijf jaar nadat hij de rol uit onvrede had neergelegd omdat de NTR niet genoeg vaart maakte om de Pieten minder zwart als roet te maken.

Deze serieĀ wordt gemaakt in samenspraak met Jerry Afriyie, voorman van actiegroep Kick Out Zwarte Piet, en wordt ondersteund door stichting Nederland Wordt Beter, dus Van Muiswinkel kan hier met gerust hart zijn medewerking aan verlenen.

"De Pieten in de serie hebben een warme, door de zon gekleurde teint omdat zij het grootste deel van het jaar in Spanje verblijven. De pakjes worden bezorgd met een speciale gouden sleutel, waardoor de schoorsteen en zelfs roetvegen verleden tijd zijn."

Kortom, helemaal woke-proof deze serie. Klein puntje van detail: De Pieten praten allemaal Nederlands maar sommigen doen dat wel met een verschrikkelijk slecht Spaans-accent, vinden wij wel een beetje beledigend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml