BREEK: We zijn verlost van Rutte!

BREEK: We zijn verlost van Rutte! 

10 juli 2023 - 10:47

Hier mogen wij als kwaliteitsmedia natuurlijk eigenlijk niet om juichen, maar: RUTTE KAPT ERMEE! De inmiddels demissionair premier is bij de komende Tweede Kamerverkiezingen niet meer beschikbaar als lijsttrekker van de VVD. Dat heeft Rutte gezegd aan het begin van het debat in de Tweede Kamer over de val van zijn vierde kabinet. Zo komt er een einde aan een tijdperk. En wat was het een feest!

Want wat hebben we immers een partijtje schandalen gehad. De toeslagenaffaire, de gaswinning in Groningen, het stikstofdossier, klimaatgedram, omstreden mondkapjesdeal met Sywertje, lockdowntje hier, lockdowntje daar, verdwenen bonnetjes, verdwenen sms'jes, verdwenen herinneringen, niet actieve herinneringen, vergeten memo's, een krakkemikkig asielbeleid, 70 burgerdoden bij de Nederlandse aanval op Hawija in Irak en niet te vergeten functie-elders voor Omtzigt.

Het is dan ook niet voor niks dat meneer de twijfelachtige eer heeft de meeste moties van wantrouwen en/of afkeuring op zijn naam te hebben staan. Allemaal zaken die hij keihard heeft afgewimpeld. Maar nu stopt hij ermee. "Er is de afgelopen dagen gespeculeerd over wat mij zou motiveren", zegt Rutte, verwijzend naar de ruzie in de coalitie over het asielbeleid die hij persoonlijk op de spits zou hebben gedreven. "Het enige antwoord is: Nederland. Mijn positie is daaraan is volstrekt ondergeschikt."

Als na de Tweede Kamerverkiezingen van komend najaar een nieuw kabinet is aangetreden, zal Rutte de politiek verlaten. Hij heeft er dan zelfs dertien jaar opzitten als premier en zeventien jaar als politiek leider van de VVD. Vanavond zal hij speciaal voor ons in het PowNews een reactie geven. Kijken dus! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml