BREEK: Willem Holleeder weer levenslang de bak in, gaat in cassatie

BREEK: Willem Holleeder weer levenslang de bak in, gaat in cassatie 

24 juni 2022 - 11:28

Willem Holleeder, Neerlands bekendste knuffelcrimineel, is in hoger beroep (opnieuw) veroordeeld tot levenslang wegkwijnen achter de tralies. De inmiddels 64-jarige ontvoerder van Heineken krijgt die straf voor vijf moordaanslagen, waarbij in totaal zes doden vielen. Nu gaat hij zijn laatste juridische mogelijkheid uitputten door in cassatie te gaan.

Holleeder is zoals iedereen ongetwijfeld weet het brein geweest achter de liquidaties van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). 

Met drie van zijn slachtoffers was hij bevriend, "maar ze moesten die vriendschap met de dood bekopen", aldus het hof. Holleeder zat gedurende de uitspraak zachtjes te draaien op zijn stoel. Na het voorlezen van het vonnis haalde hij aanvankelijk zijn schouders op naar het hof. Toen hij werd weggeleid en vanuit het publiek "mooie uitspraak" werd geroepen, reageerde hij met "pisbak!".

In 2019 legde de rechtbank hem ook al levenslang op. Belangrijk bewijs vormen de belastende verklaringen die zijn zussen Astrid en Sonja tegen hem hebben afgelegd. Deze zijn volgens het hof - in tegenstelling tot wat zijn advocaten steeds beweerden - betrouwbaar.

Holleeder gaat in cassatie

Zelf heeft hij de beschuldigingen altijd ontkend. Volgens meneer de advocaat Janssen is Holleeder teleurgesteld in het oordeel van het hof, maar is hij "nog altijd strijdbaar" en gaat dan ook in cassatie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml