Upd: Vijf ministers taaien af in GB 

15 november 2018 - 14:19

Het dondert en het bliksemt bij de eilandbewoners aan de overkant van de Noordzee. Zojuist is de Britse minister voor de brexitzaken Dominic Raab afgetreden. Hij kan zich niet vinden in de afspraken over Noord-Ierland in het akkoord over de brexit met de EU, zo liet hij zojuist weten

Volgens Raab zijn de afspraken "een gevaar voor de integriteit van Groot-Brittannië", zo citeert de BBC hem. Bovendien vertrouwt hij de Britse omroep toe dat hij niet "naar eer en geweten de ontwerp-brexitovereenkomst van het Verenigd Koninkrijk met de EU" kan steunen.

Raab leidde namens zijn land de afgelopen maanden onderhandelingen over een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie met EU-onderhandelaar Michel Barnier. In juli van dit jaar werd hij na het vertrek van David Davis benoemd in de functie minister Verantwoordelijk voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Waarom hij precies is opgestapt na een deal die hij notabene zelf met de EU heeft bereikt, is nog onduidelijk. Bovendien is dit nog niet alles: eerder vandaag stapte Shailesh Vara, onderminister van Noord-Ierse zaken, ook al op.

Update 14.19 uur: Minister drie, vier en vijf blazen eveneens de aftocht.

Gaat lekker daar op dat eiland. Nadat Shailesh Vara en brexit-minister Dominic Raab het bijltje er al bij neergooiden, hebben minister Esther McVey (Arbeid en Pensioenen), onderminister Suella Braverman (brexitzaken) en Anne-Marie Trevelyan (Onderwijs) eveneens hun vertrek aangekondigd.

May wacht nu de hel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie