Brexiteer bouwt eigen grens van kliko's
Raar

Brexiteer bouwt eigen grens van kliko's.

Uit de EU, dat vond een inwoner van het Britse Skegness zo'n goed idee dat hij alvast een voorschot besloot te nemen. Hij parkeerde een rijtje kliko's dwars over zijn straat, kliederde 'EU-grensovergang' op een bordje en begon voorbijgangers om hun paspoort te vragen.

De bouwer van de impromptu-klikobarriere, Mathew Lewis White, moest vandaag voor de rechter verschijnen omdat hij een man die in alle vroegte de 'grens' wilde passeren heeft aangevallen. Adrian Carrington-Hunt vond het niet nodig zijn paspoort te laten zien omdat hij de Britse nationaliteit heeft. Toen hij uit zijn auto stapte om de kliko's te verwijderen sloeg de zelfbenoemde grenswacht op hem in, zo verhaalt de Lincolnshire Echo.

De advocaat van White verklaarde dat zijn cliƫnt tijdens het incident dronken was en Carrington-Hunt slechts per ongeluk had geraakt. De klikodouanier is bovendien ziek en werkloos, dus zijn advocaat verzocht de rechters een beetje medelijden te hebben met de beste ban. Daar hadden de magistraten geen oren naar: White moet 100 pond schadevergoeding aan zijn slachtoffer betalen en mag ook de proceskosten van 105 pond ophoesten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →