Brits advocatenkantoor haat gehandicapte kinderen
Buitenland

Brits advocatenkantoor haat gehandicapte kinderen.

Advocaten doen ook maar gewoon hun werk. Maar als dat werk er uit bestaat om gemeentes te verdedigen die financiële steun intrekken voor ouders van ernstig gehandicapte kinderen doe je er beter aan je niet als een lul de behanger te gedragen als je een zaak hebt gewonnen. Het Britse kantoor Baker Small is daar sinds vorige week ook achter.

Volgens The Guardian staat het advocatenkantoor staat bekend als 'the terminator' omdat ze zo succesvol zijn in het beëindigen van steunprogramma's voor gehandicapte kinderen. Nadat het kantoor een zaak had gewonnen tegen de ouders van een meisje met autisme en leukemie slingerde het kantoor een aantal enthousiaste tweets de wereld in. "Crikey, we hadden een mooie 'overwinning' afgelopen week waar een aantal ouders boos over zijn geworden. Het is altijd mooi om te winnen als de andere kant denkt dat zij hebben gewonnen." En "Als iemand anders denkt dat ze hebben gewonnen terwijl ze 90% hebben toegegeven moet ik altijd glimlachen."

Nadat de raadslieden woedende reacties kregen deden ze er nog een schepje bovenop: "Een aantal tweets gerkregen van mensen die maar één kant kunnen zien. Heb ze maar aan m'n kat laten zien." Die laatste tweet ging vergezeld van een foto van een tevreden lachend poezenbeest.

Zeker acht Britse gemeentes hebben Baker Small toch de deur uit geschopt. Het kantoor heeft de smakeloze tweets inmiddels verwijderd.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →