Britse ambtspoezen maken elkaar KAPOT
Buitenland

Britse ambtspoezen maken elkaar KAPOT.

Achter de deuren van Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier, is een kattenfittie gaande. Huispoes Larry zou voortdurend in de clinch liggen met Palmerston, de muizenjager van Buitenlandse Zaken. 

Het loopt zo uit de klauwen, dat Larry al naar de dierenarts moest vanwege een bezeerd voorpootje, schrijft Sky News. De gangen van Downing Street liggen regelmatig vol met poezenpluis, en men is bezorgd dat Larry en Palmerston elkaar wel eens zouden kunnen afmaken. Vanmorgen nog werd er volop gekrabd en gegromd, en een fotograaf moest de poezenbeesten uit elkaar trekken.

Buitenlandse Zaken wil liever niet toegeven dat de wonden in Palmerstons nek door Larry's nageltjes zijn toegebracht. Zij houden het op een "slechte reactie op vlooiendruppels". Larry woont al sinds 2011 in de ambtswoning, en moet het terrein sinds april van dit jaar met Palmerston delen. 

Gladstone

Er wandelt echter nog een nieuw paar poezenvoetjes door de hoogste regionen van Groot-Brittannië. Het ministerie van Economische zaken en Financiën heeft op 29 juli kat Gladstone (met eigen Instagram) aangesteld als muizenvanger. 

Hieronder de beelden van de fittie tussen Larry en Palmerston. Het is nog niet bekend aan welke kant Gladstone staat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →