Britse bankier ontkent moord op hoeren
Raar

Britse bankier ontkent moord op hoeren.

In Hongkong is het proces gestart tegen de Britse bankier Rurik Jutting, die verdachte is in een dubbele moordzaak. Vandaag bekende hij doodslag op de slachtoffers, twee prostituees uit Indonesië, maar vond dat er geen sprake was van moord op grond van "verminderde verantwoordelijkheid". 

Politieagenten ontdekten de lijken van Sumarti Ningsih en Seneng Mujiasih eind 2014 in het appartement van Jutting. Een van hen was net vermoord, het lichaam van de ander lag te ontbinden in een koffer. 

Volgens de BBC zijn juryleden er al voor gewaarschuwd dat er extreem verontrustende beelden zullen worden getoond. Jutting (31) filmde namelijk het martelen van zijn eerste slachtoffer. Psychiaters oordeelden echter dat de bankier, die zit opgesloten in een maximaal beveiligd cellencomplex, 'geestelijk fit' is om terecht te staan. De in Cambridge opgeleide Brit loopt risico op levenslange celstraf. 

Hongkong, een der veiligste gebieden ter wereld, is diep geschokt door de moorden. Vandaag waren er dan ook protesten bij de rechtszaal. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →