Britse huisarts luidt noodklok: 'Moderne levensstijl sloopt de mens'

Britse huisarts luidt noodklok: 'Moderne levensstijl sloopt de mens' 

23 augustus 2023 - 18:58

We kennen allemaal wel die ene overbuurvrouw die teveel drinkt, kinderen die te weinig bewegen of dat ene familielid dat maar door blijft roken, maar eigenlijk zijn wij allemaal fouter dan fout bezig. Een Britse huisarts luidt daarom nu de noodklok. Er blijkt namelijk een verband te zijn tussen de kwaliteit van slaap en gezondheid (joh, wisten we nog niet).

Dat je niet moet roken en geen alcohol moet drinken weten we allemaal, maar 'even een snelle hap onderweg', voor het slapengaan 'nog even door je telefoon scrollen', op kantoor alleen maar koffie zuipen, te weinig bewegen en te veel stress; de moderne westerse levensstijl leidt ertoe dat de mensheid niet goed slaapt en zichzelf daardoor langzaam maar zeker de vernieling in helpt.

Dan kan het wel zo zijn dat de gezondheidszorg alsmaar beter wordt en we steeds meer te weten komen over het menselijk lichaam, dat helpt dus geen moer. Dan krijg je dus klachten als slapeloosheid, maagzuur, een slechte doorbloeding, spierpijn, problemen met de spijsvertering en angststoornissen, en dat is het begin van het einde.

De huisarts in kwestie zou daarom graag zien dat u goed slaapt, en vooral minder zuipt (geen alcohol en hooguit 1 a 2 bakkies pleur), want dat is belangrijk. Wij zouden vooral willen zeggen: geniet lekker. Slapen kan altijd nog als u dood bent.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml