Britse jochies (14) opgepakt op verdenking voorbereiden terreur 

30 oktober 2017 - 16:07

In het Engelse Northallerton zijn afgelopen zaterdag twee veertienjarige jongens opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag.

Sinds de aanhouding van de jongens zijn er in graafschap North Yorkshire een aantal huiszoekingen gedaan. De jongens blijven in voorlopige hechtenis zitten. Volgens een politiewoordvoerder staat dit incident op zichzelf, zo meldt de krant The Northern Echo. "De bevolking loopt geen gevaar."

De Britse veiligheidsdienst MI5 meldt dat er momenteel zo’n 500 operaties tegen ongeveer 3.000 extremisten lopen. Het aantal incidenten dat met een terreurdreiging te maken heeft is de afgelopen tijd drastisch gestegen. Er kwamen dit jaar al 36 mensen om het leven bij terreuraanslagen in het Verenigd Koninkrijk.

De meest bloederigste aanslag tot nu toe was die in Manchester op 22 mei jongstleden. Hierbij kwamen tijdens een concert van Ariana Grande maar liefst 22 mensen om het leven bij de explosie van een zelfgemaakte spijkerbom.

Een aanslag op 15 september verwondde 22 mensen in een metro met een geïmproviseerde bom. Eerder dit jaar, in juni, reed een wit bestelbusje (NOT ALL VANS!) op een menigte mensen in, waarna de bestuurder en inzittenden overgingen op een steekpartij. Deze aanval doodde acht mensen en verwondde er minstens 40. In totaal zijn er tussen maart en september vijf grote aanslagen geweest in het Verenigd Koninkrijk.

Religie van de vrede, out.Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie