Britse Labour loopt leeg
Buitenland

Britse Labour loopt leeg.

Dachten de sociaaldemocraten van de PVDA dat de pleuris wel eens uit kon breken in hun fractie, dan hebben ze de ellende die zich voordoet bij hun collega's aan de andere kant van het kanaal nog niet gezien. De hele fractie van Labour (schaduwkabinet in het Britse jargon) stort als een kaartenhuis in elkaar. Vandaag stapten weer drie politici van Labour uit het Britse Lagerhuis.  

Daarmee hebben inmiddels veertien van de dertig Labour-politici Corbyn's clubje verlaten. Gisteren gaven maar liefst elf zogenaamde schaduwministers er de brui aan, meldt Sky News

De redenen ervoor liggen, vanzelfsprekend, bij de uitslag van het referendum. Ex-schaduwminister Anna Turley gaf aan dat de opgestapte leden niet te spreken waren over de 'doffe' campagne van Labour in aanloop naar het referendum. Ze verwijten hun leider, Corbyn, gebrek aan leiderschap.

In het Britse lagerhuis vormt de grootste oppositiepartij altijd een zogenaamd schaduwkabinet. Het kabinet van Corbyn werd bij zijn aanstelling al gezien als controversieel, zo zouden er te veel mannen in zitten, meldde de Volkskrant destijds. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →