Britse school pakt ramadan en hoofddoekjes aan
Buitenland

Britse school pakt ramadan en hoofddoekjes aan.

Yo werkvolk, alles kits achter de rits? Eén van de beste scholen van Groot-Brittannië, de St. Stephen’s, is helemaal klaar met het praktiseren van de ramadan op de onderwijsinstelling. Ook hoofddoeken bij jonge kinderen zijn vanaf heden passé.

Dat moslimkinderen van soms acht jaar oud flauwvallen omdat hun ouders hen verplichten de hele dag niets te eten en te drinken moeten ze zelf weten. Als het aan de school ligt gebeurt dit in ieder geval niet langer tijdens schooluren, wanneer zij verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de kindertjes.

Directeur Arif Qawi roept de regering op de ramadan op scholen voor eens en altijd af te schaffen. "We moedigen kinderen aan te vasten tijdens weekenden en vakanties. Niet op de schoolcampus."

Zoals u weet maakt het geen moer uit wat de regering wel of niet goedkeurt. Echt belangrijk is hoe moslimleiders over de kwestie denken. Qawi heeft gesprekken gevoerd met verschillende leiders, die aangeven dat er pas vanaf de puberteit hoeft te worden gevast.

Kijk, dat scheelt. Hoeft de regering zich er in ieder geval niet meer over te buigen. Het stoppen met eten, drinken, seksen, liegen, schelden, alcohol drinken en wiet roken zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 15 mei. Die bezigheden kunnen hervat worden op donderdag 14 juni.

Alle artikelen geladen. Overzicht →