Britse tieners in ziekenhuis door XTC
Buitenland

Britse tieners in ziekenhuis door XTC.

Drie twaalfjarige Engelse meisjes zijn gisteravond afgevoerd naar het ziekenhuis na het slikken van XTC-pillen. Twee van hen bevinden zich nog in kritieke toestand.

De tieners stortten in tijdens het uitgaan in de Engelse stad Salford. Ze hadden pillen genaamd 'Teddy Tablets' geslikt, een naam waarmee dealers vermoedelijk bewust een jonger publiek proberen aan te spreken.

"Mensen die deze drugs nemen, weten niet wat daarin zit en welk effect dat gaat hebben", vertelt politiefunctionaris Walker aan de Daily Mail. Hij dringt erop aan dat iedereen in het bezit van de drugs, de pillen moet overleveren aan de politie, een chemicus of medisch personeel. "De politie gaat nu onderzoeken hoe de meisjes aan deze klasse A-drugs kwamen en wie ze heeft geleverd."

Tieners die 'ja' zeggen tegen MDMA zijn vaker een probleem in Groot-Brittannië. Vorige maand overleed de 17-jarige Faye Allen na het slikken van een zogenaamde 'MasterCard'-pil, die een dubbele dosis MDMA zou bevatten. De politie raadt iedereen die deze pil heeft geslikt aan om medische hulp te zoeken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →