Upd: Teveel dronken Britten, openbaar zuipen toegestaan!
Binnenland

Upd: Teveel dronken Britten, openbaar zuipen toegestaan!.

Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen: je hebt supporters en je hebt supporters. Kunt u ons vertellen in welke categorie de met bos-penen-op-hoofd in oranje bouwvakkers-outfit de Nederlands Elftal-supporter valt? Niemand neemt hen serieus, dat doodsaaie orkest dat zogenaamd sfeer maakt ook niet.

Nee, zingen doe je met je stembanden. Zo simpel is het gewoon. We kunnen zeggen van de Engelsen wat we willen, massaal hun land steunen doen ze in ieder geval wel. Al gaat dat soms weleens buiten de fatsoensnormen om. Maar ja joh, er zijn wel ergere dingen op de wereld dan jezelf een stuk in de kraag zuipen en in een gracht springen.

Gisteren heeft de Mobiele Eenheid (ME) in Amsterdam tien fans aangehouden in het gebied rond De Wallen nadat de politie berichten ontving over intimiderend gedrag. Na de charge keerde de rust terug. Nederland speelt vanavond een oefenduel tegen Engeland. Om 20.45 trappen beide elftallen af in de Amsterdam Arena.

Update 11.52 uur: De politie meldt dat er geen tien, maar vijfentwintig Britten zijn aangehouden in Amsterdam. De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging, alsmede het smijten van bierflesjes richting politieagenten.

Update 16.17 uur: Hahaha, het is inmiddels bomvol met dronken Britten in het Wallengebied. Het is zelfs zo erg, dat de politie het verbod op openbaar drinken niet meer kan handhaven. Wat een autoriteit stralen die politiemensen toch uit.

Dus omdat de platte pet er niet in slaagt de wet te handhaven, is besloten de wet tijdelijk maar op te heffen. Wat een faal.

Alle artikelen geladen. Overzicht →