Brokkenpiloot in F16-simulator

Brokkenpiloot in F16-simulator 

09 juni 2023 - 12:01

Even een stukje rondvliegen in een F16, dat kan gewoon. Felix heeft in zijn eigen huis een perfecte F16-simulator gebouwd. Maar waarom zou je dat nou doen? Nou heel simpel, hij wil Oekraïense vliegers trainen en ze weerbaar maken voor de oorlog tegen Rusland.

Verslaggever Mark wilde dit natuurlijk graag uittesten. Hij heeft een mooi G-krachtenpakkie aangetrokken waarin de zwaartekracht van een F16 wordt nagebootst en stapt niet al te soepel in de simulator. Volgens Felix is de simulator niet helemaal zonder risico's: "Het is gevaarlijk. Je moet dus eigenlijk daarop getraind zijn".

Vliegen in een simulator is natuurlijk niet hetzelfde als vliegen in een echte F16 in oorlogsgebied, maar op deze manier kan Felix Oekraïense vliegers toch iets leren: "In deze simulator kan ik ze laten zien waar de functies zitten en de basic skills van het vliegen leren".

Voor een onervaren piloot zoals Mark is het natuurlijk wel belangrijk dat je rustig rechtdoor vliegt en niet te wild door de bocht gaat. Want Felix heeft al een paar brokkenpiloten gezien die te snel wilden: "Ik heb een paar keer mensen eruit moeten tillen".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml