Bruins Slot heeft begrip, maar 'we hebben regels afgesproken'

Bruins Slot heeft begrip, maar 'we hebben regels afgesproken' 

14 januari 2022 - 11:17

De kersverse minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken heeft naar eigen zeggen begrip voor burgemeesters die eigenlijk een oogje dicht willen knijpen voor ondernemers die de coronaregels overtreden. "Aan de andere kant hebben we met elkaar regels afgesproken in het belang van de volksgezondheid."

Zoals u weet groeit het verzet tegen de lockdown. Een aantal burgemeesters heeft aangegeven dat ze opening van winkels en horeca zaterdag oogluikend zullen toestaan, zoals in Valkenburg en Alblasserdam. Ze zien het als een demonstratie tegen de strenge lockdown: "Daarin zie je dat ondernemers het op dit moment zwaar hebben", zegt Bruins Slot (CDA). "Daar heb ik begrip voor." Ze begrijpt "dat burgemeesters voor hun ondernemers proberen op te komen. Aan de andere kant geldt ook voor burgemeesters dat zij een belangrijke taak hebben rondom handhaving".

Volgens de bewindsvrouw proberen burgemeesters een balans te vinden. Deze week was ook gedoe over de uitspraken van minister van Justitie Dilan Yesilgöz. "Uiteraard moet er gehandhaafd worden", zegt de bewindsvrouw vrijdag. Kamerleden vroegen eerder opheldering nadat Yesilgöz (VVD) had aangegeven weinig te zien in extra handhaving nu blijkt dat op enkele plekken in ondernemers tegen de regels in hun deuren willen openen.

Het kabinet moet nog een officieel besluit nemen over wat vanaf dit weekend weer mag, en welke regels er nog blijven gelden. Vrijdagavond geven premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers een persconferentie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml