Brussel draait geldkraan open voor gratis wifi 

20 maart 2018 - 15:32

Hoera! Eindelijk eens een 'leuk' bericht over waar uw belastinggeld uit wéér een nieuw Brussels subsidiepotje naartoe gaat, want houd u vast: gemeenten uit heel Europa kunnen vanaf nu een eenmalige subsidie van 15.000 eurootjes krijgen voor een gratis wifi-hotspot. 

Is dat nou niet geweldig? 15.000 euro subsidie voor welgeteld één plek, zoals een plein, in een park, in een museum, bibliotheek of gezondheidszorgcentrum, waar dan gratis wifi verrijst. Klinkt toch helemaal niet nutteloos? Zeker niet in ons landje, waar iedereen die een klein beetje bij de tijd is met zijn smartphone gewoon fatsoenlijk internet kan krijgen. Toegegeven, behalve misschien dan in achtergelegen Friese gebieden.

Eurocommissaris voor digitale zaken Mariya Gabriel legt het tijdens de presentatie van vandaag dan ook uit: "Grote delen van Europa hebben al goede verbindingen, dat klopt, maar er zijn ook gemeenten waar dat niet zo is. De toegevoegde waarde van ons project is dat we hen in staat stellen een inhaalslag te maken."

De actie volgt op eerder door Europese commissievoorzitter Juncker aangekondigde plannen om belangrijke publieke plaatsen over heel Europa tegen 2020 van gratis draadloze internettoegang te voorzien. "Dit is een belangrijke en concrete stap naar de realisering van een digitale eenheidsmarkt", aldus Gabriel. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie