Brussel is 'klaar' met Facebook: 'Geduld raakt op'
Tech

Brussel is 'klaar' met Facebook: 'Geduld raakt op'.

Facebook moet voor het einde van het jaar een stuk transparanter zijn over wat het doet met de gegevens van zijn gebruikers. Is dat niet het geval, dan zullen vanuit Brussel 'zware sancties' worden opgelegd.

"Dit duurt te lang", reageert Europees commissaris Věra Jourová (justitie en consumenten) tegenover het AD. "Het is nu tijd voor daden, niet voor nog meer beloften."

Facebook beloofde maanden geleden al om zijn misleidende gebruikersvoorwaarden aan te passen, maar heeft dat tot nog niet gedaan. En dat kan niet, vindt de Europese Commissie. De kritiek van de commissie en Europese consumentenorganisaties richt zich vooral op de onduidelijkheid over wat Facebook met alle persoonlijke gegevens van zijn gebruikers doet.

Afijn, aangezien niemand de gebruiksvoorwaarden leest zal het waarschijnlijk allemaal weinig uitmaken, toch dient Facebook in de gebruiksvoorwaarden wel een en ander vast te leggen. "Veel mensen weten niet dat Facebook het absolute copyright claimt op alles wat zij op Facebook zetten, zelfs als ze hun account hebben stopgezet", zo geeft Jourova een voorbeeld. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →