Upd: Brusselse terreurgek geilde op IS 

21 juni 2017 - 18:43

Brussel is gisteravond ontsnapt aan een bloedbad nadat een spijkerbom niet afging op treinstation Brussel-Centraal. Inmiddels is bekend dat de terrorist afkomstig is uit Molenbeek. Hij was bekend bij de autoriteiten.

De dader zou een 36-jarige man uit de Brusselse gemeente Molenbeek zijn. Volgens de Belgische krant De Tijd was de man bekend bij de politie omdat hij meerdere zedendelicten achter zijn naam had staan, de krant baseert zich op een 'goede bron'. Dat zou betekenen dat hij dus niet te boek stond vanwege terrorisme, alhoewel getuigen hem 'God is Groot' in het Arabisch hoorden zeggen, meldt VTM Nieuws.

Bij de mislukte aanslag werd de dader door militairen doodgeschoten voordat hij de spijkerbom die hij bij zich had af kon laten gaan. Het station is inmiddels weer open. In alle trein- en metrostations zijn extra militairen en agenten ingezet. De treinen stoppen voorlopig nog niet op Brussel-Centraal.

Update 18.43 uur: De 36-jarige Oussama Zariouh bleek bij leven een liefhebber van Islamitische Staat, weet Het Nieuwsblad. Bij huiszoeking heeft de Belgische politie vandaag documenten aangetroffen die erop wijzen dat de Belgische Marokkaan groot fan was van het terreurnetwerk. In de woning werd ook materiaal aangetroffen om bommen te fabriceren.

Update 11.37 uur: De dader droeg geen bomgordel maar had een zak bij zich met spijkers en gasbommen. Volgens Nieuwsblad.be is de dader een 36-jarige Marokkaan genaamd O. Z. uit Molenbeek. In de woning van de man is er afgelopen nacht een huiszoeking geweest.

Ook zijn er beelden opgedoken van de militaire interventie in Brussel Centraal. Deze zijn hier te bekijken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie