Brussel: VERNIETIG grenscontroles Schengen-gebied 

12 oktober 2018 - 17:00

Als het aan Brussel ligt, is het snel klaar met dat stomme grens-gecontroleer. EU-commissaris Dimitris Avramopoulos wil dat Duitsland en Oostenrijk zo snel mogelijk stoppen met die zinloze identiteitchecks. De Griek wil namelijk vooruit in het leven.

Wij bedoelen, wat bereik je nu helemaal met die grenscontroles? Europa is toch ook heel veilig? Het gebeurt nooit dat asielzoekers in vrachtwagens klimmen en landen doorreizen. Het gebeurt ook nooit dat er binnen Europa iets van terreurdreiging is waardoor landen willen weten wie er de grens oversteken. 

Dat Oostenrijk en Duitsland toch willen checken en hebben gevraagd de grenscontroles alsje-alsje-alsje- alsjeblieft te mogen verlengen, omdat er blijkbaar wél asielzoekers ongecontroleerd kunnen doorreizen, en dat Frankrijk ook wil blijven controleren na een stuk of zeven, acht aanslagen te hebben ervaren, is JAMMER. Met de hoofdletter J. 

Het gezanik van die landen boeit Avramopoulos geen moer: "Sommige zorgen zijn gerechtvaardigd maar we kunnen niet blijven verlengen", aldus de in jubelstemming verkerende Griek die heel blij is met de in zijn ogen geboekte vooruitgang op het gebied van veiligheid en samenwerking binnen Europa.

Klein voordeel: De Europese commissie kan een negatief advies uitbrengen over voortzetting van de paspoortcontroles maar het besluit van een lidstaat niet vetoën.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie