Brussel wil ongehoorzaam Italië keihard straffen 

21 november 2018 - 12:41

De Europese Commissie heeft de nieuwe Italiaanse begroting voor 2019 - waarbij het tekort zou oplopen tot 2,4 procent - opnieuw afgekeurd en vraagt de andere eurolanden toestemming om een strafprocedure te openen. Opdat Brussels' wil wet is.

Bij deze strafprocedure zou het land onder streng toezicht komen te staan. De lidstaten hebben twee weken de tijd om de analyse van de commissie over de cijfers te bestuderen. Als ze akkoord gaan kan de strafprocedure al in december ingaan.

'Rome' krijgt dan drie tot zes maanden de tijd om actie te ondernemen en het huishoudboekje in lijn met de Europese begrotingsregels te brengen. Als de aanbevelingen van de commissie niet worden nageleefd, kunnen er sancties volgen, waaronder geldboetes en het intrekken van EU-subsidies.

Italië zwicht mogelijk 

Ondanks de eerdere keiharde woorden lijkt Italië ondertussen toch bereid om wat water bij de wijn te doen en zijn omstreden begrotingsvoorstel aan te passen. Dat zei de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in een interview in de krant La Stampa.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie