Upd: 'Geen explosieven gevonden in Brussel'
Buitenland

Upd: 'Geen explosieven gevonden in Brussel'.

In Brussel is het op één na grootste winkelcentrum van de Belgische hoofdstad ontruimd. De Belgische politie heeft een man gearresteerd die met een neppe bomgordel winkelcentrum City2 terroriseerde.

Volgens VTM is de explosieven opruimingsdienst aanwezig. Ook zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt in de richting van winkelcentrum City2.

Update 09:49 uur

De gearresteerde man die de politie belde met de boodschap dat hij een bomgordel droeg, had een valse bommengordel om. Ook zijn er in het winkelcentrum geen explosieven gevonden. Bij het incident werd de Brusselse Nieuwstraat afgesloten en ook het verkeer op de Kruidtuinlaan werd omgeleid, weet VTM.

De perimeter rond de Nieuwstraat is opgeheven, maar de straat zelf blijft nog wel even afgesloten voor verkeer. Ook blijven de winkels in City2 voorlopig even dicht, meldt VRT Nieuws

Update 09:13 uur

De Belgische explosieven opruimingsdienst heeft geen explosieven gevonden, meldt Het Nieuwsblad.

Update 09:03 uur

Volgens de Belgische premier Charles Michel is de situatie onder controle. De vergadering op het crisiscentrum is afgelopen. 

Update 08:34 uur

Er zou een man aangehouden zijn die mogelijk een bomgordel om had, meldt het Belgische RTL. Volgens de Franse premier Charles Michel is de situatie uiterst "serieus".

Alle artikelen geladen. Overzicht →