Lage btw-verhoging kost u 300 euro op jaarbasis
Binnenland

Lage btw-verhoging kost u 300 euro op jaarbasis.

Slecht nieuws voor u, maar ene Sait Cinar heeft u altijd al gewaarschuwd voor de overheid. Nu plukken we met zijn allen de vruchten van het door ons gewenste beleid. De lage btw-verhoging (van zes naar negen procent) die per 1 januari 2019 ingaat gaat de burger per jaar 300 euro kosten.

Als zoethoudertje en om te zorgen dat u vooral uw mondjes op elkaar houdt gaat de inkomstenbelasting omlaag en stijgen de lonen iets. Dat moet er voor zorgen dat de koopkracht van de meeste (herhaling: de meeste) huishouders er op vooruitgaat.

ING Bank-economen hebben voor u uitgerekend en op basis daarvan geconcludeerd dat de verhoging van het lage btw-tarief uiteindelijk erg goed zal zijn voor de welvaart. Het werken met verschillende belastingtarieven is volgens verstandige mensen 'verstorend' voor de economie.

Daardoor zouden consumenten relatief meer kopen van laag belaste producten dan dat ze zouden doen als er maar één tarief zou zijn. Op den duur zou het daarom nog beter zijn als zowel het hoge en lage btw-tarief zou verdwijnen en in plaats daarvan één uniform tarief in te stellen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →