Buren IS-dame Laura Hansen: gek verhaal
Binnenland

Buren IS-dame Laura Hansen: gek verhaal.

De buren van de 21-jarige Laura Hansen, die uit handen van de haatbaarden van Islamitische Staat wist te vluchten, geloven haar vakantieverhaal niet. "Als je op vakantie naar Turkije gaat, dan laat je toch niet alles achter? Zeker niet met een klein kind van vier weken. En geld brengen naar vluchtelingen? Ze hadden zelf geen rooie cent".

Dat zeggen de buren in een gesprek met de NOS. In plaats van op vakantie ging Laura naar Raqqa, de zelfverklaarde hoofdstad van IS. 

Echt feest was het niet bij huize Hansen thuis, zeggen de buren. Laura zou regelmatig worden geslagen door haar man. "En omdat we dachten dat ook haar dochtertje mishandeld werd, hebben we een paar keer de politie gebeld."

Vlak voor het gezin op 'vakantie' ging kwamen er steeds meer mannen met "lange gewaden en baarden" op bezoek. Tot ze verdwenen. "Alles in de woning was er nog. Het licht brandde, er stonden pannen op het fornuis, de babykleertjes lagen er nog. Binnen een week werd de flat door haar moeder en vader uitgeruimd. De moeder zei dat ze naar Irak waren. De vader van Iman, het dochtertje van Laura, wist van niets. Hij kwam langs om zijn kind te bezoeken en toen waren ze weg."

De buren hopen dat Laura's kroost snel weer terug op Nederlandse bodem is, zodat "Iman haar vader snel weer ziet". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →